Hae täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea verkossa

Hae täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea ensisijaisesti verkossa. Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea varten tarvitset ensin Kelan päätöksen perustoimeentulotuesta.


Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmenteen käyttöä.

Verkossa näet täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotukihakemuksesi käsittelytilanteen ja tuen maksutiedot. Lisäksi näet täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen päätökset.

Perustoimeentulotukea voit hakea Kelan verkkopalvelusta. Kelasta haetun perustoimeentulotuen käsittelyä voit seurata Kelan verkkopalvelussa.

Kun kirjaudut verkkopalveluun, sinun tulee valita asiointikanavaksesi Omapalvelu tai postitse. Jos valitset asiointikanavaksesi Omapalvelun, päätöksesi julkaistaan Omapalvelussa ja niitä ei lähetetä sinulle postitse. Mikäli et valitse asiointikanavaa lainkaan, dokumentit toimitetaan sinulle postitse.

Hakemusta ei voi tehdä omilla pankkitunnuksilla toiselle henkilölle.  

Huom!

Perustoimeentulotukea haet Kelan verkkopalvelusta. Kelasta haetun toimeentulotukihakemuksen käsittelyä voit seurata  Kelan verkkopalvelussa.

Käyttöohje

Palvelun käyttöohje (pdf, 277 Kt)

Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen asioissa sinua palvelee aikuissosiaalityö

Aikuissosiaalityö
Komentajankatu 5 C (käynti Upseerinkadun puolelta), 02600 Espoo
PL 2125, 02070 Espoon kaupunki

Aula on avoinna arkisin kello 9–15.
Sosiaaliohjaajien henkilökohtaiset puhelinnumerot. Voit soittaa numeroihin arkisin kello 9–10. Soitamme takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Anna palautetta täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen asiasisällön kysymyksissä