OmaNeuvo

OmaNeuvo on sosiaali- ja terveystoimen ajasta ja paikasta riippumaton sähköinen asiointipalvelu. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Palvelu on tarkoitettu henkilökohtaiseen ohjaukseen ja neuvontaan.

Palvelun käyttö edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

OmaNeuvoon kuuluu neljä eri palvelua, joista osa näkyy vain asiakkaille, joille sen käyttö on erikseen aktivoitu.

 

OmaKouluterveys

Vanhempana/huoltajana voit täyttää OmaKouluterveys -palvelussa koulunkäynnin aloittavan lapsen terveystarkastuksen esitietolomakkeen verkossa. Palveluun kirjaudut verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Ennen esitietolomakkeen täyttämistä OmaKouluterveys-palvelussa, varaa lapselle aika terveystarkastukseen. . 

Ajan voi varata myös puhelimitse koulun terveydenhoitajalta. Itse tarkastukset tehdään pääsääntöisesti kesän ja alkusyksyn aikana.

Molemmat vanhemmat voivat täyttää lomakkeen sähköisesti ja antaa toiselle vanhemmalle luvan nähdä antamansa vastaukset.

Mikäli et pysty täyttämään lomaketta sähköisesti, täytä alta löytyvä lomake ja ota se mukaan lapsen terveystarkastukseen.

OmaNeuvola

Palvelusta löydät tärkeää tietoa neuvolakäynteihin, raskauteen ja vanhemmuuteen liittyen. Palvelussa voit myös tarkistaa äitiysneuvolan ensikäynnin ajankohdan ja valmistautua käynnille esitietolomakkeen avulla.

Saat OmaNeuvola-palvelun käyttöösi varatessasi ensimmäistä äitiysneuvolakäyntiä neuvolan ajanvaraus- ja neuvontanumerosta 09 8162 2800 (pvm/mpm). Neuvolan puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 8.30–14.30.

Äitiysneuvolapalvelut on tarkoitettu lasta odottaville perheille. Neuvolassa seurataan raskauden kulkua ja keskustellaan perheen terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista sekä vanhemmuuteen kasvusta.

OmaTalous

OmaTalous on talous- ja velkaneuvonnan verkkopalvelu, josta saat tietoa ja ohjausta taloutesi hallintaan.

Palvelussa voit esittää kysymyksiä talous- ja velkaneuvojalle sekä löytää vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ajan tapaamiseen talous- ja velkaneuvojalle varaat puhelimitse numerosta 0800 934 88 maanantaista torstaihin klo 10 – 12. Kun aika on varattu, aktivoidaan sinulle mahdollisuus toimittaa etukäteen talouttasi koskevia tietoja sähköisellä lomakkeella OmaTalous -palvelun kautta.

Espoon kaupungin talous- ja velkaneuvonnasta saat ohjausta taloudellisista vaikeuksista selviämiseen. Saat myös neuvoja talouden suunnitteluun, jotta voisit välttää maksuvaikeudet jatkossa.

OmaVerkosto

OmaVerkosto on sosiaali- ja terveystoimen verkkopalvelu, jossa voit asioida helposti ja nopeasti verkostosi kanssa.

OmaVerkostossa voit lähettää viestejä tietoturvallisesti kaikille verkoston jäsenille. Verkostoon voi kuulua lisäksesi esimerkiksi sosiaalialan ammattilaisia ja läheisiäsi.

Jos olet kiinnostunut OmaVerkoston käytöstä, voit kysyä lisätietoja työntekijältäsi. Ammattilainen voi perustaa verkoston ja lisätä verkostoon jäseniä.