Katujen kunnossapito

Vastaamme Espoon katujen, torien ja kevyen liikenteen väylien kunnossapidosta. Uudenmaan ELY-keskus vastaa moottori- ja kehäteiden sekä maanteiden ja yhdysteiden kunnossapidosta ja kehittää liikennejärjestelmää kokonaisvaltaisesti.

Yksityisteitä hoitavat tiekunnat tai kiinteistöt. Kaupunki hoitaa niitä yksityisteitä, joiden hoidosta se on erikseen tehnyt sopimuksen.

Katuja hoidetaan tärkeysjärjestyksessä

Talvisin katuja aurataan ja liukkautta torjutaan suolaamalla ja harjaamalla. Lisäksi huollamme liikennemerkkejä ja pidämme katualueet puhtaina. Kunnossapitotöihin kuuluvat myös päällysteiden korjaus, ojitus- ja rumputyöt sekä sorateiden pinnantasaus ja pölynsidonta.

Katuja hoidetaan kunnossapitoluokituksen mukaisessa järjestyksessä - voit tarkastaa kiireellisyyskriteerit täältä, ja näet luokitukset myös Espoon karttapalvelusta

Myös omistaja on vastuussa puhtaanapidosta

Myös kiinteistön omistaja on tietyissä tapauksissa vastuussa kunnossapitotöistä oman tonttinsa ja yleisen kadun rajalla.

Sivuillamme voit lukea lisää kesän kunnossapitovelvoitteista (mm. roskien ja lehtien poistamisesta) ja talvikunnossapidosta, kuten aurausvallien poistoista.

Voit myös katsoa videon, jossa kerromme tontinhaltijan ja -omistajan velvollisuuksista katualueilla.