Peruskoulun jälkeen

Espoossa jokaiselle peruskoulunsa päättäneelle turvataan jatkopaikka. Suurin osa opiskelijoista jatkaa peruskoulun jälkeen lukioon, ammatilliseen koulutukseen tai tulee valituksi erilaisiin lisä- tai valmistaviin koulutuksiin. Peruskoulun jälkeisiin opintoihin hakeudutaan valtakunnallisen yhteishaun kautta. Lisää tietoa yhteishausta.

Yhteishaun jälkeen 2019 -esite (pdf, 2139 Kt)

Yhteishaun tulokset

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 11.6.2020 oppilaitosten verkkosivuilla.

Opiskelupaikan vastaanottaminen on vahvistettava viimeistään torstaina 27.6.2020. Jos et ota saamaasi opiskelupaikkaa vastaan, ilmoita paikan peruuttamisesta oppilaitokseen. Peruutuspaikoille valitaan opiskelijat varasijojen mukaisessa järjestyksessä. Ilman koulutuspaikkaa jääneet saavat jälkiohjauskirjeen, jossa kerrotaan hakijan pistemäärä ja sijoittuminen varasijoille kussakin hakukohteessa.

Lukiopaikan vastaanottaminen 11.–25.6.2020

Tulokset julkaistaan oppilaitosten verkkosivuilla sekä osoitteessa www.espoo.fi/lukiovalinnat niiden hakijoiden osalta, jotka ovat hakulomakkeessa antaneet siihen luvan. Jos olet antanut hakulomakkeella oman sähköpostiosoitteesi, saat sähköpostissa linkin henkilökohtaiseen tuloskirjeeseen, jossa näet valintatilanteesi. Samassa sähköpostissa on myös linkki, jonka kautta voit ottaa paikan vastaan sähköisesti.

Espoon lukioiden omilta kotisivuilta löydät lisätietoa paikan vastaanottamisesta sekä mahdollisista uusien opiskelijoiden ohjauspäivän aikatauluista.

Opiskelupaikka on vastaanotettava 25.6.2020 mennessä.

Haku koulutuksiin jatkuu kesällä!

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa lukiossa tai ammattikoulussa? On vielä monta mahdollisuutta saada jatkopaikka! Kesän hakuaikoihin ja koulutuksiin kannattaa tutustua hyvissä ajoin. Lisähaut kevään yhteishaussa täyttämättä jääneille lukiopaikoille alkavat aikaisintaan 11.6. Ammatilliseen koulutukseen voit hakea ympäri vuoden jatkuvassa haussa, ks. omnia.fi/jatkuvahaku. Haku kymppiluokille ja valmistaviin koulutuksiin alkaa jo toukokuussa 2020. Kesän aikana voi myös vapautua peruutuspaikkoja, joita täytetään varasijalistan mukaan.

Koulutustarjonnan löydät Opintopolusta. Hae koulutukseen ja lähde hyvillä mielin kesäloman viettoon!

Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen

Perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen haetaan 19.5.–21.7.2020 Opintopolun kautta. Nettihakemus on tallennettava hakujärjestelmään viimeistään 21.7.2020 klo 15.00. Valmistavia koulutuksia ovat

Valmistavan koulutuksen haun tulokset julkaistaan aikaisintaan 31.7.2020. Oppilaitokset ilmoittavat valinnasta puhelimitse.Valmistavan koulutuksen opiskelupaikan menettää, jos sitä ei ota vastaan 14.8.2020 mennessä.

Mistä saan apua ja neuvontaa?

Toimitathan opiskelutietolomakkeen uuteen opiskelupaikkaasi!

Opiskelutietolomake (ks. liite alla) palautetaan täytettynä siihen oppilaitokseen, mistä oppilas ottaa paikan vastaan seuraavaksi lukuvuodeksi. Lomake on pääkaupunkiseudun yhteinen ja sen täyttäminen on toivottavaa. Peruskoulunsa keväällä päättävät oppilaat saavat paperisen lomakkeen päättötodistuksen mukana.

Opiskelutietolomake perusopetuksesta jatko-opintoihin (pdf, 262 Kt)