Liikuntaseurat

Espoossa toimii yli 300 liikuntaseuraa. Liikuntaseurojen lajivalikoima on laaja: noin 90 lajia aikidosta uppopalloon.  kautta löydät yhteystiedot ja voit kysyä lisätietoja harjoitusryhmistä ja harjoituspaikoista.

Tutustu  ja voit yllättyä, kuinka monipuolista liikuntatarjontaa Espoosta löytyy!

Kaupunki tukee rekisteröityjä liikuntaseuroja myöntämällä avustuksia liikuntatoimintaan. Liikunta- ja nuorisolautakunta vahvistaa vuosittain, mihin kohteisiin avustuksia myönnetään, ja mitkä ovat avustustenjakoperusteet. Myös hakuajoista päätetään vuosittain.

Liikuntatilojen käyttövuorot

Espoolaiset liikuntaseurat ovat etusijalla, kun liikuntapaikkojen käyttövuoroja jaetaan. Maksut ja maksuperusteet tarkistetaan vuosittain.

Liikuntapalvelujen ja seurojen yhteistyöllä Espoo liikkuu

Seurayhteistyö on kaupungin liikuntapalveluille tärkeää. Haluamme vahvistaa kumppanuuksia ja löytää yhteisiä ratkaisuja sekä lasten matalankynnyksen harrasteliikunnan että aikuis- ja senioriliikunnan lisäämiseksi.

Liikuntapalvelut tekee monipuolista yhteistyötä lukuisten seurojen kanssa. Tapaamme suurimpien seurojen edustajat säännöllisissä alue- ja lajikohtaisissa illoissa ja ideoinnin syventämiseksi olemme kutsuneet myös laajemman seuraseminaarin miettimään keinoja liikunnan harrastetakuun löytämiseksi. Innovoimme avoimesti ja toteutamme ideoita uskaliaasti. Keräämme kokemuksia ja lisäämme seurayhteistyötä. Liikunta on mahdollisuus, siksi sen on oltava tasa-arvoinen jokaiselle.

Seurayhteistyö näkyy monella tapaa, mm.:

Perhetöpinöinä
Lasten ja nuorten maksuttomina liikuntakerhoina ja -ryhminä (WAU, MUUVI, JUMPPI) 
Leireinä
Erilaisina tapahtumina (mm. Voimistelun SM-kisat, Giro d'Espoo, Pihapelipäivä, Penkiltä jäälle)