Miten kaupunki rekrytoi

Ilmoitamme kaikki Espoon kaupungin vakituiset ja pitkäaikaiset määräaikaiset avoinna olevat työpaikat verkkosivuillamme. Käytämme työnhaussa ensisijaisesti sähköistä rekrytointijärjestelmää. Osallistumme aktiivisesti rekrytointimessuille ja järjestämme erilaisia rekrytointitapahtumia yhteistyökumppaneidemme kanssa. 

Avointen työpaikkojen ilmoittaminen
Espoon kaupunki ilmoittaa kaikki avoimet työpaikat verkkosivuillaan ja Työ- ja elinkeinotoimiston  verkkosivuilla. Lisäksi hakuilmoituksemme ovat esillä Oikotie.fi,Monster.fi ja Duunitori.fi -verkkosivuilla. 

Hakeminen
Espoossa avoinna olevia työpaikkoja haetaan ensisijaisesti rekrytointijärjestelmän kautta. Paperihakemuksen lähettäminen on mahdollista. Sen voi lähettää osoitteeseen Espoon kaupunki, Rekrytointipalvelut, PL 651, 02070 Espoon kaupunki tai Espoon kaupungin asiointipisteisiin tai kirjaamoon. Älä lähetä hakemustasi sähköpostilla. Hakemuksessa ja kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän työavainnumero. Hakuaika päättyy hakuajan viimeisenä päivänä pääsääntöisesti klo 15.45. Tarkista hakuajan päättyminen aina hakuilmoituksesta!

Tutkinto- ja työtodistukset
Hakuvaiheessa sinun ei tarvitse toimittaa jäljennöksiä tutkinto- ja työtodistuksistasi, mutta varaudu tuomaan ne mukanasi mahdolliseen haastatteluun.

Haastattelut ja valinta
Hakuajan päättymisen jälkeen rekrytoiva esimies tai rekrytointiyksikön koordinaattorit ottavat yhteyttä haastatteluun kutsuttaviin. Haastattelukierroksia voi olla yhdestä kahteen. Joissakin hauissa ensimmäinen haastattelukierros saatetaan suorittaa videohaastatteluna. Mahdollisesti osa haastateltavista lähetetään myös henkilöarviointiin. Valintapäätöksestä tiedotetaan kaikkia hakijoita.

Työhöntulotarkastus
Uusien työntekijöiden tulee käydä kaupungin työterveyshuollossa työhöntulotarkastuksessa ennen työn aloittamista. Ohjeet työterveystarkastuksesta lähetetään valitulle kirjeitse. Työhöntulotarkastukseen mukaan otettava lomake löytyy Espoon kaupungin henkilöstön työterveyspalvelut -verkkosivuilta.

Virat ja toimet
Espoon kaupungilla on sekä virkoja että toimia. Virat ovat työtehtäviä, joihin kuuluu julkisen vallan käyttöä ja viranomaistehtävien hoitoa. Muut tehtävät ovat toimia. Käytännössä virkojen ja toimien välillä ei ole suurta eroa.