Usein kysyttyä rekrytoinnista

Työnhakijoita askarruttavat usein samanlaiset asiat. Olemme koonneet tähän muutamia tavanomaisimpia kysymyksiä vastauksineen. Toivottavasti löydät niistä ensiapua.

Missä Espoon kaupunki ilmoittaa avoimista työpaikoistaan?

Espoon kaupunki ilmoittaa kaikki avoimet työpaikat  verkkosivuillaan. Avoinna olevat työpaikat ilmoitetaan Työvoimatoimiston ja Monsterin verkkosivuilla. Lisäksi käytämme verkkoilmoittelussa ilmaisia verkkosivuja.  Lehti-ilmoituksia on nähtävissä Helsingin Sanomissa, Hufvudstadsbladetissa, Länsiväylässä sekä eri ammattilehdissä.

Miten haen töihin Espoon kaupungille?

Avoimet työpaikat ovat nähtävissä kaupungin rekrytointijärjestelmässä. Sieltä pääset jättämään hakemuksen suoraan haluamaasi työpaikkaan. Seuraamalla työpaikkailmoituksiamme eri lehdissä ja Internetin työpaikkasivustoilla saat lisätietoa avoimista paikoista.
Lisäksi www-sivuillamme on ns. avoin hakulomake.

Mikä "avoin hakulomake" on? Mitä töitä sillä voi hakea?

Avoin hakulomake on Internetissä rekrytointijärjestelmässä täytettävä lomake, jolla voit ilmoittautua kaupungin työnhakijatietokantaan ja se on voimassa puoli vuotta viimeisestä päivityksestä. Esimiehet voivat käyttää hakemuksia vain lyhytaikaisten määräaikaisuuksien ja sijaisuuksien täyttämiseen. Avoimia virkoja ja toimia tulee edelleen hakea kuten työpaikkailmoituksessa kerrotaan.

Miten varmistan, että hakemukseni on mennyt perille?

Järjestelmä kuittaa automaattisesti hakemuksen onnistuneen lähettämisen tietokoneesi näytölle. Teknisistä syistä johtuvista häiriöistä saattaa lähetyksessä tapahtua virheitä. Jos näin epäilet tapahtuneen, asian voi varmistaa soittamalla Rekrytointiyksikköön tai yhteystiedoissa mainitulle henkilölle. Järjestelmään päivittyvillä tiedoilla on kuitenkin oma päivitysaika, joka kannattaa huomioida ts. hakemus ei välittömästi näy järjestelmän käyttäjillä ennen kuin päivitys on tapahtunut (1-4 h). Voit myös tarkistaa asian kirjautumalla uudestaan omaan hakemukseesi. Hakemukseesi on ilmestynyt kohta "Vireillä olevat hakuni", jossa on lista kaikista niistä työavaimista, johon haku on käyty kohdistamassa. Kohdistaminen tapahtuu aina ilmoituksen kautta (alalaidassa "Jätä hakemus" painikkeen kautta").

Miten palkkaus kaupungin töissä määräytyy?

Kunta-alan palkat määritellään erilaisissa sopimuksissa. Sopimukset vaihtelevat eri tehtävien mukaan. Kokonaispalkkaus määräytyy tehtäväkohtaisesta palkasta, palveluaikaan sidotuista lisistä, työaikakorvauksista sekä tulospalkkioista. Lisätietoja kunta-alan palkkauksesta saat kunnallisen työmarkkinalaitoksen sivuilta.

Mitä eroa on viroilla ja toimilla? Entä vakinaisuuksilla ja määräaikaisuuksilla?

Virat ovat sellaisia työtehtäviä, joihin kuuluu suoranaista julkisen vallan käyttöä ja viranomaistehtävien hoitoa. Muut kaupungin tehtävät ovat toimia. Käytännössä virkojen ja toimien välillä ei ole suurta eroa. Vakinaisuudella tarkoitetaan sitä, että tehtäviin palkataan toistaiseksi. Määräaikaisuudet taas tarkoittavat sitä, että työsopimus solmitaan ennalta sovittavaksi ajaksi. Tyypillisiä määräaikaisia tehtäviä ovat esimerkiksi sijaisuudet. Vakinaisiin tehtäviin vaaditaan, että täyttää kelpoisuusvaatimuskohdassa ja lisäksi edellytetään kohdassa mainitut vaatimukset.

Minkälaisia tietoja ja taitoja Espoon kaupunki arvostaa ja odottaa työnhakijoiltaan?

Koulutuksen ja työkokemuksen kautta hankittua ammattitaitoa arvostetaan. Halu tehdä yhteiskunnallisesti merkittävää työtä on myös tärkeää. Hyvän asiakaspalvelun tekee henkilöstö, joka tuntee espoolaisten asiakkaiden tarpeet. Espoo on moniarvoinen ja -kulttuurinen kaupunki. Monimuotoiset työyhteisöt, joissa erilainen osaaminen ja kokemus yhdistyvät, ovat edellytys espoolaisten asiakkaiden kohtaamiselle.

Miten haen kesätöitä kaupungilta?

Kesätyöpaikoista ilmoitetaan erikseen Internet-sivuilla. Kaupunki pyrkii ilmoittamaan kesätyöpaikoistaan tammi-helmikuusta alkaen.

Miten haen harjoittelupaikkaa/opinnäyteyhteistyötä kaupungilta?

Suora yhteydenotto kiinnostuksen kohteena olevaan yksikköön kannattaa. Ilmoitamme harjoittelupaikoista myös työpaikkasivuillamme. 

Mistä saan lisätietoa kaupungin töistä ja kaupungista työnantajana?

Tutustumalla kaupungin Internet-sivuihin löydät tietoja kaupungin töistä ja sen eri yksiköistä. Osallistumme myös erilaisiin rekrytointitapahtumiin messuilla ja oppilaitoksissa ympäri Suomea.

Olen jättänyt hakemuksen rekrytointijärjestelmään ja nyt on käyttäjätunnus ja salasana hävinnyt? Miten saan uudet tunnukset?

Voit pyytää kadonneet käyttäjätunnukset rekrytointijärjestelmän kirjautumissivustolla. Tämä edellyttää sitä, että sähköpostiosoitteesi on sama kuin ensimmäisellä kerralla hakemuksen tehdessäsi. Muista myös, että jos et käy päivittämässä hakemustasi kuuden kuukauden aikana, hakemus vanhenee ja poistuu järjestelmästä.