Hyppää sisältöön.
Koronarokotus kuvituskuva piirros

Ison Omenan rokotuspisteille voi tulla maanantaista alkaen ottamaan 1. rokoteannoksen ilman ajanvarausta

15.7.2021

Ison Omenan rokotuspisteelle voi tulla ottamaan ensimmäisen koronarokoteannoksen ilman ajanvarausta arkisin klo 9.30–11.30 ja 12.15–14.00. Rokotteen voivat saada kaikki 16 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat espoolaiset, eli vuonna 2005 tai aikaisemmin syntyneet sekä 12–15-vuotiaat, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2. Sinulle varataan samalla aika tehosterokotukseen.

Kaksi maskikasvoista henkilöä ulkona.

Koronatartuntojen lisääntyminen kuormittaa tartunnanjäljitystä

20.7.2021

Koronavirustartuntojen määrä Espoossa on kasvanut. Tartuntoja todetaan tällä hetkellä erityisesti nuorilla aikuisilla, ja niiden lähteenä korostuu vapaa-ajan toiminta. Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut tartuntojen nopean kasvun vuoksi. Tavoitamme altistuneet tällä hetkellä viimeistään 2–3 vuorokauden sisällä.

Piirroskuva koronarokotus kuvituskuva

Koronarokotuksen tehosterokotuksen aikaistaminen on mahdollista

20.7.2021

Voit aikaistaa tehosterokotuksen ajankohtaa aikaisintaan kahdeksan viikon päähän ensimmäisen koronarokotusannoksen ottamisesta. Suosittelemme, että ensimmäisen rokotuksen jälkeinen tehoste kannattaa mieluiten ottaa noin 12 viikon aikavälillä.

Maski kuvituskuva.

Ohjeet koronaviruksen takia

Koronasivustoltamme löydät ajankohtaista tietoa koronaviruksesta sekä siihen liittyvistä toimenpiteistä ja rajoituksista.

Jos sinulla on vähäisiäkin koronavirukseen viittaavia oireita, varaa aika näytteenottoon. 

Espoo liikkuu -liput

Omatoimista liikuntaa ja ulkoliikuntapaikkoja

Vinkkejä omatoimiseen liikuntaan: espoo.fi/omatoimiliikunta.

Ulkoliikuntapaikoilla tulee noudattaa annettuja linjauksia:

  • Vältä lähikontakteja ja pidä parin metrin etäisyys muihin. 
  • Huolehdi hygieniasta mm. niistämällä nenäliinaan ja käyttämällä laitteissa hanskoja.
Kahlaajia Laajalahden lintukosteikolla.

Seuraa Laajalahden lintukosteikon elämää lintulivessä

Bird Life Suomi on asentanut Laajalahden luonnonsuojelualueelle live-kameran, jonka avulla voit seurata lintujen puuhia rantaniityllä ja -vedessä.

Koronarokotteita.

Koronarokotukset Espoossa

Tällä hetkellä rokotusvuorossa ovat 16 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat sekä 12-15-vuotiaat, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2.

Rokotusajan voi varata  osoitteesta koronarokotusaika.fi. Mikäli haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8-18).

Tietoa erilaisista koronatodistuksista

Lue lisää: espoo.fi/koronarokotus

Nedre Gloms, 630901

Alueelle sijoittuu ravintolatoimintaa. Rakennusoikeutta lisätään ja alueen suojellut rakennukset kunnostetaan uuteen käyttöön. Uusi pysäköintialue palvelee alueen liike- ja palvelurakennuksia. Kaavaehdotus nähtävillä 28.6.–17.8.2021.

Turvesuonristi, 120503

Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan urheilu- ja virkistystoimintojen ja -tilojen rakentaminen Laajalahdessa. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä 28.6.–17.8.2021.

Instagram @espooesbo

Ohita Instagram