Työllisyyspalvelut

Neuvonta lomautus- ja irtisanomistilanteissa

TE-toimiston muutosturva-asiantuntijat neuvovat ja auttavat yrityksiä ja työnantajia henkilöstön vähentämiseen ja lomauttamiseen liittyvissä tilanteissa. Palvelut voidaan räätälöidä työnantajakohtaisesti. Annamme tietoa ja neuvomme myös muutoskoulutuksen ja täsmäkoulutuksen vaihtoehdoista. Irtisanottavan henkilöstön uudelleen työllistymisessä sinua auttavat myös Espoon kaupungin työllisyyspalvelut.

Lisätietoa palveluista TE-toimiston verkkosivuilla.

BE-studio: Muutosturva - Näin toimit vastuullisesti lomautus- ja irtisanomistilanteissa

Katso BE-studiosta ohjeet miten toimit vastuullisesti, mikäli joudut lomauttamaan tai irtisanomaan henkilöstöä. BE-studion asiantuntijavieraana Uudenmaan TE-toimiston yrityspalveluiden palveluvastaava Riku Hautamäki. Studiota isännöi Espoon kaupungin elinkeinopäällikkö Harri Paananen.
 
Videon sisältö:
- Yrittäjän työttömyysturva (1:30​)
- Vaihtoehdot henkilöstön sopeuttamiseen (3:30​)
- YT-prosessin eteneminen ja työnantajan vastuut (5:24​)
- Henkilöstön lomauttaminen (12:42​)
- Yritysten kustannustuki (14:44​)
- TE-toimiston Kasvuväylä yritysten tukena kriisitilanteissa (17:37​)


Katso video Business Espoon YouTube-kanavalla

Muutosturva 

TE-palvelut tuottavat maksutonta neuvontaa henkilöstön vähentämiseen liittyvissä tilanteissa. Neuvonta voidaan järjestää myös tiedotustilaisuuksina työnantajan tiloissa. Tietoa annetaan muutosturvaan, työttömyysturvaan, työnhakuun yms. liittyvistä asioista.
Lisätietoja muutosturvasta TE-palveluiden verkkosivuilla.
 

TäsmäKoulutus ja MuutosKoulutus

TäsmäKoulutus on nykyiselle henkilöstölle suunnattua räätälöityä koulutusta, kun yrityksen toiminta tai sen käyttämä teknologia muuttuu. Koulutus päivittää yrittäjän tai työntekijöiden osaamisen uusien vaatimusten tasalle. Sen tavoitteena on myös estää lomautuksia tai irtisanomisia. Koulutus voidaan toteuttaa määräaikaisten lomautusten aikana tai niiden asemesta. 
 
MuutosKoulutuksella yritys voi kantaa vastuuta työntekijöidensä tulevaisuudesta, kun työt loppuvat ja yritys irtisanoo tuotannollisista tai taloudellisista syistä henkilöstöään. Koulutus soveltuu myös tilanteisiin, joissa henkilöstöä lomautetaan toistaiseksi ja paluu aiempaan työhön on epävarmaa. 
 

Työllisyyspalveluiden yrityspalvelut

Espoon kaupungin työllisyyspalvelut tarjoaa yrityksille vaivattoman tavan tavoittaa potentiaalisia työntekijöitä alasta riippumatta. Kasvatamme aktiivisesti yritysyhteistyöverkostoamme, joten ota yhteyttä – katsotaan mitä voimme tehdä yrityksesi hyväksi. Tarjoamme maksutonta rekrytointiapua, taloudellista tukea rekrytointiin ja näkyvyyttä rekrytointitapahtumissamme.

Työllisyyspalveluiden työnhakupalvelut

Espoon kaupungin työllisyyspalveluissa saat apua työnhakuun. Neuvomme CV:n ja työhakemusten laatimisessa, työpaikkojen löytämisessä ja osaamisen päivittämisessä. Lisäksi tarjoamme yksilöllisiä työhön kuntouttavia palveluja. Tehtävämme on saada kaikki mukaan työelämään. Tutustu työnhakupalveluihin kaupungin verkkosivuilla.
 
Korko-palvelu tukee yli 30-vuotiaiden korkeakoulutettujen työnhakua. Palvelu sopii työnhakijalle, joka haluaa selkiyttää omia työllistymistavoitteita, saada uutta osaamista työnhakuun tai pohtia vaihtoehtoisia urapolkuja. Lisätietoja Espoon kaupungin verkkosivuilla.