Rahoitus

Henkilökohtainen neuvonta

Henkilökohtaiseen yritysneuvontaan kannattaa tulla jo ennen kuin haet rahoitusta tai teet päätöksen yrittäjyyden aloittamisesta. Yritysneuvojasi antaa sinulle vinkkejä liiketoimintasuunnitelman tekoon ja tarkistaa, että tekemäsi kannattavuuslaskelmat ja rahoituslaskelmat ovat kunnossa. Liiketoimintasuunnitelman pohjan sekä erilaiset laskelmapohjat löydät YritysEspoon verkkosivuilta.

Yritysneuvojiemme lisäksi käytössäsi on paikallinen asiantuntijaverkostomme, joka auttaa myös rahoituksessa. Ensimmäinen konsultoiva käynti asiantuntijalla on maksuton. Varaa aika neuvontaan

Ohjaus ulkopuolisiin palveluihin: julkiset ja yksityiset rahoittajat

Yrityksille on tarjolla erilaisia tuettuja asiantuntijapalveluita ja rahoitusmahdollisuuksia. Olemme koonneet tärkeimmät tälle sivulle ja opastamme hakemisessa sekä ajanvarauksella henkilökohtaisesti että törmäyttämällä sijoittaja ja yrityksiä toisiinsa.

Business Finlandin innovaatioseteliohjelmatrahoitus ja kansainvälistymisen tuki

Yritysten kehittämispalvelut ja Kehittämisavustus kansainvälistymiseen (ELY-keskus)

Finnveran lainat, takaukset ja takuut

Fiban auttaa kasvuyrityksiä löytämään enkelisijoittajia, jotka sijoittavat startupeihin yleensä yrityksen alkuvaiheessa tai kun yrityksellä on ensimmäisiä maksavia asiakkaita.

EU-rahoitusneuvonta

Yrittäjänä saat EU-rahoitusneuvontaa monelta taholta eri taholta.

 • Enterprise Europe Networkin EU-rahoitusneuvonta 
  Tiedotamme EU:n tarjoamista rahoitusmahdollisuuksista ja –ohjelmista ja tuemme yrityksiä sopivan EU-rahoitusohjelman kartoittamisessa. Autamme yrityksiä selvittämään, mitkä rahoitusohjelmat voisivat olla käyttökelpoisia juuri niiden yritystoiminnassa. Lisätietoja EEN verkkosivuilta. Katso myös EU-rahoitusopas (pdf).

Ota yhteyttä mieluiten sähköpostitse: Helsingin seudun kauppakamari / Enterprise Europe Network, Johanna Marin-Hyppönen: johanna.marin-hypponen@chamber.fi
EEN:n Suomen muut asiantuntijat

 • Business Finlandin rahoituspalvelut

  Business Finland antaa tietoa muun muassa EU:n tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoituksesta, Euroopan innovaationeuvostosta, erilaisista rahoitustyypeistä, yhteistyöprojekteista ja yksittäisten yritysten projekteista. Business Finland neuvoo yrityksiä sopivan rahoitusinstrumentin löytämisessä ja -hakujen löytämisessä sekä antaa käytännön apua rahoituksen hakemiseen esimerkiksi kommentoimalla yritysten tekemiä hakemuksia.
  Lisätietoja Business Finlandin verkkosivuilla.
  Ota yhteyttä sähköpostitse: kaisa.ainala@businessfinland.fi
   
 • Finnveran EU:n rahoitusjärjestelyt yritysten tukena 

Finnvera antaa tietoa seuraavista aiheista: 

 • Euroopan strategisten investointien rahasto (tuleva InvestEU) ja neuvontapalvelu
 • Markkinaehtoinen EU-rahoitus: lainat, takaukset ja sijoitusvarat, EU:n tukemat pk-rahoitusohjelmat, Euroopan investointineuvontakeskus (mm. hankkeiden valmistelun tukeminen), Euroopan investointihankeportaali (hankkeiden esittely sijoittajille)
 • ​Euroopan investointipankki ja -rahasto

Lisätietoja (verkkosivut Esir.fi) tai sähköpostitse esir@finnvera.fi

Yrittäjä, EU-rahoitusta kannattaa hyödyntää 

Katso tallenne EU-rahoituswebinaarista Business Espoon YouTube-kanavalla, ja opi tärkeimmät perusasiat pk-yrityksille tarjolla olevista EU-rahoitusvaihtoehdoista. Webinaarissa kerrotaan esimerkiksi erilaisista rahoitustyypeistä ja -ohjelmista, rahoitushauista, konsortioista, yritysten tuesta, miksi hakea EU-rahoitusta sekä tulevista EU:n rahoitusinstrumenteista. Tallenne on pääosin englanninkielinen.

Tapahtumat ja tilaisuudet

Rahoitusklinikka

Suunnittelu antaa bisnesideallesi siivet. Yrityksesi liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat ovat tärkeitä työkaluja suunnittelemaan ja määrittelemään kuinka paljon ja millaisiin hankkeisiin yrityksesi tarvitsee rahaa. Jos rahavirta yhtäkkiä katkeaa, myös liiketoimintasi kasvu pysähtyy.

Suunnitelmat auttavat keskittymään oikeisiin asioihin yrityksen perustamisessa, liikkeelle lähdössä ja toiminnan kehittyessä sekä kertomaan miten rahantarve muuttuu yritystoiminnan eri vaiheissa ja milloin rahaa tarvitaan. Suunnitelmat ja laskelmat auttavat myös esimerkiksi yrityksen tulevien rahoitustarpeiden ratkaisemisessa.

Klinikkatapaamisessa voidaan käydä läpi rahoitusmalleja sekä keskustella mahdollisista rahoitusratkaisuista. Suunnitelmat helpottavat huomattavasti neuvotteluja pankin tai sijoittajien kanssa. Siksi suosittelemme, että laadit liiketoimintasuunnitelman ja laskelmat.

Kiinnostuitko mahdollisuudesta keskustella yrityksesi rahoituksesta asiantuntijan kanssa?

Varaa aika Rahoitusklinikalle, mikäli haluat:

 • tietoa tarjolla olevista rahoitusmahdollisuuksista
 • asiantuntijan vinkit rahoitussuunnitelmien ja -laskelmien laatimiseen
 • neuvoa muutostilanteiden rahoitukseen
 • saada eväät siihen, kuinka onnistut rahoitusneuvotteluissa pankin tai sijoittajien kanssa

Kohderyhmä: Rahoitusklinikka on tarkoitettu erityisesti PK-yrityksille ja startupeille, mutta myös yksinyrittäjät ovat tervetulleita

Milloin ja missä? YritysEspoon toimitiloissa, Otakaari 5 A 02150, Espoo

Varaa aika sähköisesti >>
Ohjeet:

 • Valitse ensin klinikka, johon haluat varata ajan.
 • Siirry kalenterissa klinikalle varattuun päivään (esim. 10.3.)
 • Täytä tietosi ja varaa aika. Saat vahvistusviestin sähköpostiisi.
 • Huom! Jos et löydä vapaata aikaa varaussivulta, klinikka on täynnä.
 • Voit varata ajan myös puhelimitse 010 3366 550.

Digitaaliset alustat

Launchpad-törmäytysalusta auttaa startupit kasvu-uralle tarjoamalla yhteyden sijoittajiin ja suuryrityksiin Suomessa ja kansainvälisesti. Luomalla yrityksellesi profiilin, saat tietoa muista toimijoista ja yhteistyömahdollisuuksista. Voit myös ottaa yhteyttä mahdollisiin kumppaneihin. Alustan kautta sinulle ilmoitetaan kohdennetusti yrityksellesi hyödyllisistä mahdollisuuksista, kuten tapahtumista, innovaatiokilpailuista ja kansainvälistymismatkoista. Palvelu on maksuton. Rekisteröidy ja täytä profiili.